torsdag 28 maj 2009

Operation syfabrik

Ja så är det, jag har ett stort engagemang för tillfället och syr därfter. På dagtid är det denna vecka central-operation på lasarettet som gäller och på kvällstid sitter nålen i tygerna istället. Jag har denna vecka i syhörnan åstadkommit ett par byxor till Tore, tyget är från min sygranne (Lilla Gryn). En dagiskasse efter knåpmoderns beskrivning har också framställts, men hade jag läst beskrivningen lite nogrannare hade jag satt sömmen på långsidorna istället, men den funkar ändock alldeles utmärkt att stoppa nalle och ombyte i, yttertyget från ikea, det randiga från loppis.











Sen så har det blivit ett par tunikor efter beskrivning av Lilla Gryn som hade hittat tidigare bekrivning hos Rino. Jag har dessutom precis lika tyg som Lilla Gryn har på en tunika, hoppas du inte tar illa upp av min efterapning men jag älskade det gula tyget. Den ljusgröna tunikan är ett omarbetat mönster gjort för att passa min höggravida vän, jag gjorde bara ett lite bredare stycke över magen och veckade, men jag tyckte inte att det blev riktigt bra så det blev en resår under snedslå också. Jag hade inga mått så jag gjorde vad jag kunde, stoppade en fotboll under tröjan och måttade lite, hoppas verkligen att den passar.

4 kommentarer:

Sandra sa...

Vad mycket fint!
Gillade den grön/bruna tunikan massor, superfin!

Lilla Gryn sa...

Men vad mycket fint du har fått ihop, och vilka fina tunikor!! Vi får väl se till att inte ha dem på oss samtidigt + att min är ju med röda kanter.
Jag har faktiskt sytt en till tunika i det gula tyget, till min syrra. Men mycket mer än så har det inte bilvit. Idag känns det bättre, så vi har faktiskt varit ute en sväng.
Vi ses!!

Doris_Assar sa...

Jättefina kläder!
Hihi .. "stoppade en boll under tröjan och måttade".. :-D

Malin sa...

Hallå! Hade gömt din blogg tror jag för nu är jag med på noterna igen! :-) Ja,kan inte säga annat än att du är superduktig! Wow! Gravidtunikan va ju skitsnygg och att du fick för dig att stoppa in en boll, ja, det är du som kan sånt. Typiskt dig. Torr humor... Haha...