fredag 11 juli 2008

Detta har jag åstadkommit

När terminen tog slut dröjde det inte länge innan jag ockuperat syhörnan och tygbitar fanns utspridda lite varstans, min kretaivitet vet för tillfället inga gränser och jag är hemskt asocial då endast symaskinen kan stilla mina behov. Hur som helst tänkte jag här visa upp det jag knåpat ihop hittills.
Denna klänning/tunika är bland det första jag sydde sedan syslöjden. Mönstret är egentillverkat, storlek 80 skulle jag tro. Tyget är inhandlat i en lokal tygbutik.

Eftersom min son är helt såld på traktorer och allt annat med hjul så fick det bli ett par taktor-knickers i jeanstyg lagom till värmen kom. Mönstret är eget, storlek 86. Jeanstyg, muddväv och traktor är inhandat i en lokal tygbutik.


Av överblivet dalahästtyg blev det ett par shorts till Tores polare L. Mönster är samma som ovan, dock lite förminskat. Tyg och muddväv från lokal tygbutik.

Sen hittade jag en riktig guldgruva. Mamma tillbringar mycket tid i en underbar sommarstuga och denna stuga har en vind som visade sig vara full av underbara tyger. Dessa shorts har varit en vepa som satt på väggen, ett underbart tyg helt i mitt tycke. Mönstret är samma som ovan, dock utan benmudd för att inte förlora intrycket av tygmönstret. Muddväv är inhaldlad i den lokala tygbutiken.
Vidare hittade jag detta vackra storblommiga tyg, som en gång varit en gardinkappa, det räckte till flera par byxor. Mönstret är samma som ovan men förlängt, skulle tro att det är ungefär storlek 86. Muddväv från lokal tygbutik.

Ett par gamla manchesterbyxor hittade jag också på vinden, de blev till ett par utmärkta lekbyxor, för att hotta upp dem lite sydde jag på en dalahäst. Mönstret är samma som ovan. Muddväv från lokal tygbutik.

Även detta vackra blommiga tyg fanns på vinden. Dessa knickers är i storlek 98 ungefär, efter eget mönster. Muddväv är som vanligt från den lokala tygbutiken. Dessa finns nu hos Tores kusin E och ska tydligen vara favoritplagget, riktigt roligt att det jag gör uppskattas.
Efter ett besök på biblioteket för att låna böcker till Tore så hittade jag även några mönsterböcker, mönstret till denna sommarjacka kommer från "sy till småbarnen" av Anita Gunnars, storleken är 74/80. Tyget är samma som ovan, brun manchester, muddväv och trykknappar kommer från lokal tybutik. Jag är inte nöjd alls med modellen, den är alldeles för kort, huvan är trång och ärmarna långa.


Denna omlottröja är av eget mönster efter mycket inspiration av en mycket duktig sömmerska (vet inte om jag får nämna dig här utan tillstånd men alla som behöver veta vet vem jag surrar om, tack i alla fall). Storleken är ungefär 62. Tyget kommer från Ikea och så det välkända dalahästtyget. Denna finns snart i Norge hos en liten tös.

Ett set med en klänning i det populära dalahästtyget och ett par frottéknickers blev det sedan, mönstren är egna, storlek 86. Frottétyget och muddväv från Stoff och Stil (nu ni börjar jag avancera från den lokala tygbutiken). Det orangea och röda matchade riktigt bra på klänning och knickers, det kanske inte syns så bra på bilden.

Eftersom det pågått renovering av tvättstugan som då varit avstängd några dagar har tvätthögen vuxit och stackars Tore hade inga bra lekbyxor att ha till dagis, Tada! Hans överambitiösa mamma skred till verket och sydde dessa muddbyxor en stressig morgon medan Tore höll sig lugn med en smörgås (allt ätbart funkar som muta till mitt matvrak). Mönstret är numer lite modifierat efter inspiration från boken "sy till småbarnen". Tyget är från Ikea och muddväven från Stoff och Stil. Tore var så ivrig att få på byxorna att hans fot syns på bilden.

Detta set med förkläde och byxor i storlek 62 ungefär är gjorda efter eget mönster. Tyget har min kära mor fyndat på loppis, muddväv från Stoff och Stil. Även detta ska till den lilla Norgetösen.

Mitt senaste alster är en djungeljacka med fleecefoder till kusin E. Mönstret är eget, storlek 104/110 skulle jag tro. Tyget är ett bäddset från Hemtex, likaså det limegröna fleecefodret som var en filt. Muddväv och kantband från den lokala tygbutiken. På bilden finns ännu inga tryckknappar ditsatta för att Tore sov och jag var ivrig att ta en bild.

3 kommentarer:

HugOlle sa...

Välkommen till blogg-världen. Prenumerant är ju nu iaf på dina inlägg. Ha så kul framför datorn o symaskinen... Det har jag varje dag.. :-D

Mamma på Vift sa...

Ville bara titta in o säga att du syr jätte fina saker!! Och välkommen till bloggvärlden :-)

Maz sa...

Oj vad mycket fint! Gillade speciellt shortsen av den gamla vepan, vilket fantastiskt tyg! Och jackan i jungelmönster! Vad duktig du är!